ponedjeljak, 27. veljače 2017.

Papaja / mango smoothie

Danas sam za doručak radila jednu predobru kombinaciju  s kojom sam oduševljena, jednako okusom kao i teksturom.

Glavni sastojak je papaja koja me  oduševljava, kako izgledom i nutritivnim vrijednostima tako i okusom.

Papaja se može jesti samostalno ili kao prilog drugim jelima. Može se kuhati ili koristiti svježa u desertima.  Najčešće se koristi u voćnim sokovima i salatama, ali prije treba obavezno ukloniti koru.
Plod  sadrži enzim papain koji je dobar za probavu. Plod papaje u 100 g sadrži samo 43 kcl i bogat je izvor vitamina i minerala.
Sjemenke papaje također su jestive iako bitno različitog okusa od ploda (podsjeća na mješavinu papra), te se mogu koristiti kao začin.

Za ovaj smoothie potrebni su sljedeći sastojci:
1 papaja
1/2 manga
1 naranča
1.5 smrznuta banana (može i svježa)
1 velika žlica chia sjemenki

Voće očistite od kore i koštica te izmiksajte u glatku smjesu.  Gotovo servirajte u prikladnu čašu/posudu, dodajte žlicu chia sjemenki i ukrasite prema želji.

U receptima koristim smrznutu bananu jer je meni takva ima bolji okus/teksturu, ali može se koristiti i svježa.





Nema komentara:

Objavi komentar