srijeda, 1. ožujka 2017.

Knedle od svježeg sira sa kokosovim uljem punjene pekmezom od šljiva

Svježi domaći sir je jedna fantastična namirnica koja je sastavni dio moje kuhinje i uvijek ga imam u frižideru. Jedem ga svježeg, ali isto tako često koristim i u raznim slatkim i slanim jelima.
U nastavku je recept za jedno jako jednostavno i brzo jelo (30 minuta pripreme max.), a meni jako drago.

Za knedle od svježeg sira potrebni su vam sljedeći sastojci:

1/2 kg svježeg sira
300 g glatkog brašna
prstohvat soli
3 velike žlice kokosovog ekstra djevičanskog ulja +
3  za prženje
2 velike žlice prezli



1. Od sira, brašna i kokosovog ulja zamijesite mekano tijesto.

2. Gotovo tijesto treba odstajati u frižideru sat-dva.

3. Knedle radite rukama na koje stavite malo brašna, jer je tijesto jako mekano pa da se ne lijepi.

4. U svaku knedlu stavite punjenje po želji. Ja ih obično radim sa gustim domaćim pekmezom od šljiva.

5. Knedle stavite kuhati u kipuću vodu sa malo soli i kuhajte 10-15 ak minuta (ovisno o veličini knedli) na laganoj vatri.

6. Preostalo kokosovo ulje otopite u prikladnoj posudi, dodajte prezle i kratko prepržite.

7. Gotove knedle izvadite iz vode i kratko prepržite u tavi sa prezlima.

8. Servirajte sa malo svježeg/smrznutog bobičastog voća i par kapi javorovog sirupa.

Navedeni sastojci dovolji su za napraviti 10-ak knedli srednje veličine.







Nema komentara:

Objavi komentar